Acasă » Ce-mi mai trece prin cap » Un vis pervers de dolofan

Un vis pervers de dolofan

Pentru că până şi oamenii mici pot avea vise mari, m-am dedulcit şi eu la o megavisare, după întrebarea lansată de Eugen: ce-aţi face dacă aţi câştiga la loto 7 milioane de euro?

Păi, dac-aş câştiga ditamai suma asta, deşi nu joc, aş face următoarele: Aş mansarda casa şi aş amenaja o grădină superbă. Iar pentru asta aş apela la ajutorul Teodorei, al Arcadiei şi al lui Alm, pe care le-am văzut că se pricep la flori. Sigur că dacă mai sunt şi alte persoane dispuse să mă ajute aici sau la ce s-or pricepe, sunt binevenite.

Dup-aia, nesătulă, m-aş da şi la căsoiul lui unchiu-meu de la ţară, aş face din el o pensiune, cu livadă şi păstrăvărie şi poate chiar şi piscină în curte. La pensiunea asta aş organiza periodic tabere pentru „artişti”: scriitori, traducători, muzicieni, pictori, etc. Ba chiar şi pentru bloggeri aş mai face câte-o tabără, na! Numa’ aşa ca să le fac în ciudă lui Şilavarăcald şi lui Virtualkid. Acolo o să poată crea oamenii într-un cadru liniştit, fără grija zilei de mâine, cu muze pe toate gardurile – poate aş numi pensiunea „La Muza neostoită” sau „La Muza din gard”, dar dacă aveţi idei mai bune, le aştept. Şi Neliniştitu’ ar avea un loc asigurat unde să-şi poată scrie a patra (bine zic?) carte.

Dup-aia aş construi un complex de cămine studenţeşti, doar pentru studenţii cu idei mari şi buzunare mici. Cu bibliotecă, terenuri de sport, orchestră şi cor studenţesc, sală de spectacole şi bineînţeles cantină. Iar meniul va fi variat, inspirat de reţete de-ale Zazuzei şi de-ale altora.

Dup-aia aş construi o clinică la care să poată aduce doctorul toate aparaturile necesare pentru tratamente decente şi în România. Şi pe lângă ea aş mai face şi un laborator unde s-ar produce medicamente naturiste.

Şi mi-aş mai lua şi o maşină de teren, una singură da’ bună, marca „verde marin”, hehe, cu care să pot merge în inspecţie între toate locurile astea. Şi gata că am obosit. E greu cu atâta bănet, chiar şi numai în vis. Să mai viseze şi alţii… În orice caz, dacă o s-auziţi vreodată de Pensiunea „La Muza din gard”, să ştiţi că a câştigat altcineva la loto – că eu nu joc, după cum am zis – şi mi-a furat ideea!

Trei muze în vârf de băţ...

14 gânduri despre „Un vis pervers de dolofan

 1. Trei muze infipte in gard =)) si a patra cea mai mareata o impunge pe Daria intre coaste sa scrie postari de mai multe milioane decat sapte .

  vezi ca o sa schimbam nr de asigurare ?… m-am inecat cu ceai verde citind pe aici …..alta data o sa am grija cand intru la tine pe blog . batista ptr lacrimi de ras , fara ceai sau cafea …etc

  vezi tu tocmai oamenii astia ar trebui sa castige si taman ei nu joaca ….viata asta !….e ciudata ! :))

  Apreciază

 2. pfiii, da’ repede-ai mai cetit, Alm dragă, într-adevăr intitulasem poza iniţial „Trei muze înfipte în gard”, dup-aia m-am gândit să le cocoţ doar în vârf, să-şi mai poată schimba „cuibu” între ele :))

  mă bucur dac-am reuşit şi eu să-i fac puţină concurenţă Theodorei-panaceu şi te-am făcut măcar să râzi 😉

  Apreciază

  • auzi, eşti sigură că eşti mai norocoasă decât mine? am jucat o singură dată la loto, împreună cu o prietenă la fel de „norocoasă”, şi n-am ghicit nici una nici măcar un număr! deşi ne-am împuiat capul cu gânduri pozitive şi ne-am dus acolo, vezi doamne, să câştigăm! 😀

   Apreciază

 3. Nici eu nu joc la loto, dar de visat visez la un moment în care aş câştiga un pot măricel, hai nu aşa mare de 7 mil, şi ce de-aş mai face :))
  Cred că am să preiau şi eu ideea pe blog, nu de alta, dar să pun undeva ideile că dacă mă izbeşte câştigul şi uit ce voiam să fac :))

  Apreciază

 4. 🙂 Deci ai fi un soi de Zambaccian modern. Foarte fain. Eu as sprijini artistii care chiar au talent real, nu sa deseneze un punct alb pe un fundal negru si sa spuna ca aia e esenta lumii, in cuvinte ciudate, apoi sa imi ceara 1 milion, iar daca nu ii dau sa ma faca ignorant… 🙂 Fiind un mare admirator al barocului si al rococo-ului as sprijini pe cineva care poate picta (ca sa ma refer numai la una dintre arte) asa cum faceau oamenii aia, sau macar pe aproape.

  Apreciază

 5. ce frumos, ce frumos! mai ales laboratorul pentru medicamente naturiste imi place la nebunie. 😀
  sa ma treci si pe mine pe lista de invitati, te rog, cand iti vei deschide „Muza”. nu se stie, poate ca si visele mai subtirele se implinesc, nu doar alea dolofane. 🙂

  Apreciază

  • Cri-Cri dragă, dacă te pasionează chestiile naturiste, nu doar că te trec pe lista de invitaţi, dar fac una cu invitaţi permanenţi şi te las să te şi manifeşti la Muza cât îţi pofteşte inima…

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s